Bursa'nın cumalıkızık Köyü'ne sonunda gitme vakti bulabildim. Bir yakınımın Nişan töreni için Pazar sabah erkenden yola koyulduk. Genellikle Bursa üzeri yolculuklarımda Feribottan indikten sonra Gemlik'e varmadan bir yol üstü restoranı olan Sepetçioğlu'nu kahvaltı için tercih ederdim ama bu sefer vakit varken Cumalıkızık'a gidelim dedik.
Kuzenim Mikail Kaya daha önce buraya gelmiş onun tavsiyesine uyarak Bulanlar Kınalı Kar Konak'a gidiyoruz. Mekan oldukça kalabalık, Lokman'ın kapalı çarşı görmüş bir delikanlı edasıyla nasıl boş bir masa bulduğunu anlatmam pek yakışık almaz ama güzel bir masaya oturduğumuzu söyleyebilirim. Pazar günü olması sebebiyle serviste bir takım aksaklıklar olsa da kısa zamanda kahvaltıya başlıyoruz.
Kahvaltıda ; Sucuklu Yumurta, Kıymalı Kaşarlı Gözleme, Çemen, Bal, Domates - Salatalık - Biber Söğüş, Reçel, Sepet Peyniri, Tereyağı, Kaşar Peyniri, Tulum Peyniri, Örgü Peynir, Siyah Zeytin, Yeşil Zeytin, Sigara Böreği, Yaprak Sarma, Tava Yoğurdu, Odun Ekmeği ve Çay var.
Eksiklere gelince böyle bir mekanda zeytinyağı masada olmalıydı ve Çay daha iyi olabilirdi. Ürün kalitesi gayet iyi bir kaç eksik olsa da Cumalıkızık başlı başına gidilebilecek bir yer. Kahvaltı ve yemek için bir çok seçenek var onlardan birini seçebilirsiniz.
Köyde aynı zamanda köylülerin yapıp sattığı Organik ürünlerde mevcut. İlk bakışta İzmir'in Selçuk ilçesinin Şirince Köyün'den esinlenildiği belli olan Cumalıkızık Köyü iyi bir proje gibi duruyor ama halkı Şirince halkı kadar bilinçli ve organize olmuş değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder